Att använda indesign

Här kan du lära dig att använda indesign CC. Knep och trix.

Indesign för nybörjare

I denna långa 2 timmar och 30 minuter långa Youtube video får du en rejäl introduktion till programmet. Ett bra sätt att lära sig är att titta på videon och samtidigt pröva direkt i programmet.

Placera en bild i text i Indesign CC

Att ha en bild som text, eller en bild som bakgrund för text, är någonting som verkligen kan få en design att ”poppa” fram på ett spektakulärt sätt men denna funktion är inte alltför välkänd i Indesign CC. Videon nedan går igenom hur du gör om ett textlager på ett sådant sätt så att du kan ha en bild som en bakgrund i texten.

Lägg till beskrivande texter till dina bilder automatiskt i Indesign

Att kunna ha beskrivande text till sina bilder kan vara något som verkligen får en design att fungera perfekt men det är också någonting som tar extra tid att utföra. Lyckligtvis går detta att genomföra automatiskt och videon nedan går igenom just det.

Lägg till knappar och hyperlänkar i Indesign

För dig som har velat göra digitala dokument i Indesign så kan det vara oerhört bra om du vet hur du lägger till knappar och hyperlänkar i dokumenten. Precis detta får du lära dig i videon nedan.

Genomgång av grundläggande verktyg i Indesign CC

För dig som precis har börjat med Indesign så kan det vara bra att känna till några utav de mer grundläggande verktygen som programmet har att erbjuda innan du ger dig in på mer avancerade tekniker.

En titt på Adobe Comp CC

Vi skrev tidigare i veckan om Adobe Comp CC, det nya programmet som lanserats till mobila enheter (specifikt iPad) som tillåter dig att skicka utkast direkt till Indesign, Illustrator eller Photoshop.

Lär dig att forma om objekt i Indesign på ett smidigt sätt

Att snabbt kunna utföra ändringar på ett Indesign-dokument kan både i det långa och korta loppet underlätta för ditt arbete på många olika sätt, här följer en video som går igenom just det.

Skapa framsida för tidning smidigt i Indesign

En utav de sakerna som många arbetar med i Indesign är layout och tidningsdesign och därför kan det vara viktigt att kunna använda sig utav detta. Här kommer därför tre videor som går igenom processen.

Snabba färgkombinationer till Indesign CC via Adobe Color

Har du ibland svårt att komma fram till vilka färger som passar bra tillsammans? Sitter du ibland fast och vill ha snabb inspiration eller vill du bara plocka de färgerna som finns runtomkring dig? Då är Adobe Color ett perfekt komplement för dig!

Bästa sätter att lära sig Indesign?

En vanlig fråga är vad det absolut bästa sättet att lära sig på är och vi tänkte att vi helt enkelt skapar en artikel för att svara på den frågan.