Illustrator

För dig som arbetar med trycksaker är Adobe Illustrator CC det absolut bästa programmet på grund utav ett flertal anledningar. Först och främst så är det en utav de mest lätthanterliga programmen på marknaden när det kommer till vektorgrafik och mängden guider, information och hjälp du kan få är nästintill oändligt stor.

Här kan du köpa prenumeration på Illustrator

Illustrator är det bästa programmet för dig som jobbar med vektorgrafik, en form utav grafisk representation som bygger på matematiska uträkningar. Vad detta innebär är att du kan skapa en bild/illustration och sedan göra den hur stor eller liten som den kan tänkas behöva vara utan att du förlorar någon bildkvalitet.

Detta har gjort Illustrator till en utav de bästa produkterna när det kommer till att sätta saker i tryck, som tidningar, planscher, affischer men även till logotyper som, på grund utav sitt användningsområde, måste kunna vara i många olika storlekar.

De allra flesta som provar på Illustrator är riktigt nöjda med det och rekommenderar det varmt till alla andra som befinner sig på marknaden. Illustrator är helt enkelt ett värdefullt verktyg att ha med sig i bältet.

Ladda ner Illustrator

Ladda ner Illustrator kan göras på flera olika sätt. Här listar vi 3 av dem

Bra första projekt – Din egna logotyp

Många personer som börjar att använda Illustrator kan lätt känna att de inte riktigt vet vad de ska börja med för att komma igång. Vi rekommenderar starkt att ditt första projekt i programmet är att skapa din egna logotyp.

Adobe Comp CC – Inte bara för Indesign

Adobe lanserade för en veckan sedan deras nya mobila app vid namn Adobe Comp CC och även om det verkar som att det vänder sig till användare utav Indesign mer än till andra så är detta inte nödvändigtvis fallet.

Illustrator – bemästrande kräver tid

Precis som med många andra program, aktiviteter och annat så kräver Illustrator en hel del tid för att man ska kunna bemästra programmet fullt ut. Det finns dock en del saker som kan snabba på processen.

Använd mobil och platta för att maximera nyttan med Illustrator

De allra flesta utav oss känner nog till de flesta utav Adobes basprogram, Photoshop, Indesign, Illustrator, Dreamweaver och så vidare, men för den som är intresserad finns det även program till mobilen som dessutom är gratis.

Flytta projekt från Adobe Draw till Illustrator CC

För dig som gillar att ha möjligheten att arbeta när du är ute och rör på dig så är Adobe Draw ett ypperligt bra program, men hur gör du när du vill flytta projektet du arbetar med till Illustrator? Det går den här videon igenom.

Adobe Illustrator Draw – Illustrator för mobilen

För dig som vill kunna använda dig utav Illustrator vart du än befinner dig kan det vara trevligt att veta att Adobe Illustrator Draw finns tillgängligt och i videon nedan får du se ett par funktioner och tricks som du kan använda i det programmet.

Tio tips för nybörjare i Illustrator CC

Att komma igång med Illustrator CC kan vara frustrerande och då specifikt om man inte vet vart man skall börja någonstans. Det är därför trevligt att ha en video att vända sig till som ger tio smarta tips till nybörjare

Fem grymma funktioner i Adobe Illustrator CC

Vi har tidigare skrivit om att det är viktigt att känna till de olika funktionerna och verktygen som finns i de olika Adobe-programmen, däribland Illustrator, och videon nedan går igenom fem grymma funktioner som du kanske inte var medveten om.

Lär dig använda masker med opacitet i Illustrator

Det finns mängder utav olika saker som du kan göra i Illustrator och en utav dem är att du kan använda masker, eller masks, med olika opacitet för att skapa olika kreativa effekter med häftiga resultat.