Adobe Creative Cloud - Översikt

Photoshop

Den här programvaran används på ett sådant sätt så att du kan manipulera bilder som du antingen har laddat ner från någon utav alla bilddatabaser på internet eller de som du själv tagit. Du har här tillgång till en stor mängd verktyg som gör bildredigering och manipulation enklare än vad det någonsin varit. Oavsett om du ska använda bilderna i tryck eller på nätet så är Photoshop det självklara alternativet för allt arbete där bilder figurerar.

Läs mer om Photoshop

Lightroom

Ibland är det så att man vill göra lite snabbare redigeringar utav sina bilder och det är då som Adobe CC Lightroom fungerar som bäst. Lightroom låter dig göra snabba, om än kraftfulla, ändringar utav dina bilder såsom att beskära dem, justera färger men också fixa med olika skavanker som din bild kan innehålla. Kanske vill du ta bort någonting helt och hållet eller bara få en färg att se mer enhetlig ut. Oavsett så kan Lightroom hjälpa dig att uppnå just detta.

Läs mer om Lightroom

Illustrator

För dig som arbetar med trycksaker, alltså broschyrer, tidningar och så vidare, så vet du säkerligen att det är viktigt att se till så att allting är skalbart till olika storlekar. Illustrator arbetar med vektorgrafik, alltså matematiskt uträknade formler som är fullt skalbara, för att illustrationer ska fungera oavsett vilken storlek som de har. Illustrator är oerhört bra för att snabbt och effektivt skapa illustrationer som kan användas var som helst och som alltid ser bra ut.

Läs mer om Illustrator

InDesign

Design, oavsett om det är på webben eller för trycksaker, är något som är oerhört viktigt och som du verkligen vill få till rätt får att på så vis skapa rätt intryck utav din produkt, tidning eller presentation. InDesign är helt enkelt skapat för att du ska kunna få kontroll utav layouten utav en hemsida, en broschyr eller en tidning. Du kan enkelt skapa en layout som passar för webben och sedan använda samma layout för att skapa en tryckkopia som är anpassad för papper.

Läs mer om InDesign

Premiere Pro

Om du arbetat med film, eller för den delen bara filmat på fritiden, så vet du att själva filmandet bara är den första delen utav processen. Du behöver också kunna redigera filmen så att du får fram precis det du vill ha. Detta är precis vad Premiere Pro tillåter dig att göra. Med verktyg som gör redigeringen till en fröjd gör det här programmet det möjligt för dig att utan strul få till din drömfilm och samtidigt hålla den tidsplanen som du har satt upp för dig och ditt team.

Läs mer om Premiere Pro

After Effects

När du har redigerat din video, eller film, är det dags att lägga till de effekterna som du vill ha. Här kommer After Effects in och gör hela processen så enkel som det bara går. Här kan du lägga till effekter, redigera bakgrunder (om du använt en greenscreen eller liknande) och mycket mer. Oavsett om du använder rörliga eller statiska objekt så kommer det här programmet att hjälpa dig att få till effekterna som just du är ute efter och det utan att du behöver strula.

Läs mer om After Effects

Dreamweaver

Att skapa hemsidor har aldrig varit enklare än vad det är nu och specifikt inte om du använder dig utav Dreamweaver. Här kan du enkelt koda din hemsida från grunden eller använda dig utav det smidiga designverktyget som automatiskt kodar de elementen som du lägger in på hemsidan. När du väl är klar är det dessutom bara att skicka upp filerna på servern, direkt från programmet och utan att behöva använda några andra verktyg.

Läs mer om Dreamweaver

Acrobat XI Pro

PDF-filer har kommit mycket längre än att bara vara statiska filer med text och bilder som delas via internet. Nu kan du nämligen enkelt skapa formulär, intresseanmälningar och mycket mer i Acrobat XI Pro. Du har givetvis inte förlorat möjligheten att skapa vanliga filer eller helt tryckfärdiga filer i PDF-format, du har bara mycket mer som du kan göra i den här versionen utav programmet som gör det möjligt för dig att utnyttja programmet till fullo.

Läs mer om Acrobat XI Pro

Audition

Ljud spelar lika mycket roll som bilder i dagens media och det är därför viktigt att se till så att ditt ljud är så optimalt som det bara kan vara. Audition tillåter dig att spela in ljud direkt via programmet eller att importera ljud från andra källor, såsom från en videokamera eller annan utrustning. Väl i programmet kan du enkelt redigera, mixa och korrigera ljudet så att det passar med materialet som du vill tillhandahålla.

Läs mer om Audition

Bridge

Om du håller på med många projekt, eller bara ett par större projekt, är det lätt hänt att det blir svårt att hålla sig organiserad. Bridge är här för att hjälpa dig att hålla fokus på alla dina projekt, oavsett hur många de är, samt göra snabbare ändringar på de olika mediefilerna som du använder dig utav. Kort och gott så hjälper det här programmet dig att organisera dig, oavsett om du arbetar ensam eller i grupp, och gör hela arbetsflödet mycket enklare.

Läs mer om Bridge

InCopy

Om du är copywriter eller redigerare så vet du att mycket tid går ut till att vänta på att era designers ska bli klara med sitt arbete för att sedan skicka över det till er. Detsamma gäller givetvis om processen sker åt andra hållet. InCopy tillåter er att arbeta tillsammans på samma fil utan att ni skriver över varandras ändringar. Ni kan alltså simultant se till så att ni får till rätt text, typsnitt och design utan att behöva oroa er för att ni försvårar processen för varandra.

Läs mer om InCopy

Prelude

Innan du sätter dig och finklipper dina filmer så kan det vara skönt att få allt material samlat på en plats och skapa en snabb råklippning. Just det är vad Prelude är till för då den snabbt och smidigt hämtar in och organiserar media och metadata på ett intuitivt sätt. På det viset kan du sedan använda dig utav Adobes andra programvara, som Premiere Pro, för att redan från början ha ett organiserat projekt att arbeta med.

Läs mer om Prelude

Adobe Media Encoder

Du vill säkerligen att dina filmer ska se bra ut på alla typer av skärmar, oavsett hur stora eller små de än må vara, och det har tidigare tagit väldigt mycket tid i anspråk. Med Media Encoder behöver du inte längre oroa dig för detta då du snabbt och effektivt kan skapa videofiler som passar för platsen som du ämnar lägga dem på. Oavsett om det är för sändningar, för webben eller på bioduken så finns det alternativ för dig i det här programmet.

Läs mer om Adobe Media Encoder

Prelude Live Logger

Ibland har du inte möjligheten att sitta vid din dator men du vill fortfarande ha möjligheten att arbeta vidare med någon utav dina videoprojekt. Med Prelude Live Logger kan du direkt via din mobila enhet genom att logga anteckningar, händelser och anmärka på bra och dåliga tagningar. Dessa importeras sedan direkt via molnet till Prelude så att du kan ta vara på ditt arbete när du väl kommer tillbaka till din dator.

Läs mer om Prelude Live Logger

Comp CC

Att kunna skapa snabba, men effektiva, utkast när man är på resande fot som man senare kan öppna på sin dator och fortsätta arbetet har inte varit möjligt tidigare. Men med Comp CC har du nu den möjligheten.
Comp CC tillåter dig att använda din iPad för att skapa, redigera och exportera dina designprojekt så att du kan skapa utkast som du senare kan förfina när du väl sitter vid en dator. Med andra ord får du en helt ny frihet som du inte hade förut.

Läs mer om Comp CC