Adobe Creative Cloud - Översikt

Photoshop

Den här programvaran används på ett sådant sätt så att du kan manipulera bilder som du antingen har laddat ner från någon utav alla bilddatabaser på internet eller de som du själv tagit. Du har här tillgång till en stor mängd verktyg som gör bildredigering och manipulation enklare än vad det någonsin varit. Oavsett om du ska använda bilderna i tryck eller på nätet så är Photoshop det självklara alternativet för allt arbete där bilder figurerar.

Läs mer om Photoshop

Lightroom

Ibland är det så att man vill göra lite snabbare redigeringar utav sina bilder och det är då som Adobe CC Lightroom fungerar som bäst. Lightroom låter dig göra snabba, om än kraftfulla, ändringar utav dina bilder såsom att beskära dem, justera färger men också fixa med olika skavanker som din bild kan innehålla. Kanske vill du ta bort någonting helt och hållet eller bara få en färg att se mer enhetlig ut. Oavsett så kan Lightroom hjälpa dig att uppnå just detta.

Läs mer om Lightroom

Illustrator

För dig som arbetar med trycksaker, alltså broschyrer, tidningar och så vidare, så vet du säkerligen att det är viktigt att se till så att allting är skalbart till olika storlekar. Illustrator arbetar med vektorgrafik, alltså matematiskt uträknade formler som är fullt skalbara, för att illustrationer ska fungera oavsett vilken storlek som de har. Illustrator är oerhört bra för att snabbt och effektivt skapa illustrationer som kan användas var som helst och som alltid ser bra ut.

Läs mer om Illustrator

InDesign

Design, oavsett om det är på webben eller för trycksaker, är något som är oerhört viktigt och som du verkligen vill få till rätt får att på så vis skapa rätt intryck utav din produkt, tidning eller presentation. InDesign är helt enkelt skapat för att du ska kunna få kontroll utav layouten utav en hemsida, en broschyr eller en tidning. Du kan enkelt skapa en layout som passar för webben och sedan använda samma layout för att skapa en tryckkopia som är anpassad för papper.

Läs mer om InDesign

Premiere Pro

Om du arbetat med film, eller för den delen bara filmat på fritiden, så vet du att själva filmandet bara är den första delen utav processen. Du behöver också kunna redigera filmen så att du får fram precis det du vill ha. Detta är precis vad Premiere Pro tillåter dig att göra. Med verktyg som gör redigeringen till en fröjd gör det här programmet det möjligt för dig att utan strul få till din drömfilm och samtidigt hålla den tidsplanen som du har satt upp för dig och ditt team.

Läs mer om Premiere Pro

After Effects

När du har redigerat din video, eller film, är det dags att lägga till de effekterna som du vill ha. Här kommer After Effects in och gör hela processen så enkel som det bara går. Här kan du lägga till effekter, redigera bakgrunder (om du använt en greenscreen eller liknande) och mycket mer. Oavsett om du använder rörliga eller statiska objekt så kommer det här programmet att hjälpa dig att få till effekterna som just du är ute efter och det utan att du behöver strula.

Läs mer om After Effects

Dreamweaver

Att skapa hemsidor har aldrig varit enklare än vad det är nu och specifikt inte om du använder dig utav Dreamweaver. Här kan du enkelt koda din hemsida från grunden eller använda dig utav det smidiga designverktyget som automatiskt kodar de elementen som du lägger in på hemsidan. När du väl är klar är det dessutom bara att skicka upp filerna på servern, direkt från programmet och utan att behöva använda några andra verktyg.

Läs mer om Dreamweaver

Adobe Muse

Om du vill skapa en hemsida men inte har vanan med att koda eller helt enkelt inte vill grotta ner dig i koden så är Adobe Muse det perfekta programmet för dig. Detta ger grafiska formgivare möjligheten att skapa standardbaserade hemsidor med unika designelement utan att någonsin behöva fundera över hur koden fungerar. Det har helt enkelt aldrig varit så enkelt för dig att skapa en hemsida som det är med det här programmet.

Läs mer om Adobe Muse

Flash Professional

Att ha interaktiva hemsidor, alltså hemsidor som inte är statiska och som har rörliga element, är något som många vill ha nuförtiden. Med Flash Professional kan du skapa sådana animationer på ett sådant sätt så att det fungerar på mer eller mindre alla enheter som finns på marknaden idag. Skapa liv på din webbplats med animationer som för ditt budskap framåt och som samtidigt fungerar vart användaren än befinner sig.

Läs mer om Flash Professional

Acrobat XI Pro

PDF-filer har kommit mycket längre än att bara vara statiska filer med text och bilder som delas via internet. Nu kan du nämligen enkelt skapa formulär, intresseanmälningar och mycket mer i Acrobat XI Pro. Du har givetvis inte förlorat möjligheten att skapa vanliga filer eller helt tryckfärdiga filer i PDF-format, du har bara mycket mer som du kan göra i den här versionen utav programmet som gör det möjligt för dig att utnyttja programmet till fullo.

Läs mer om Acrobat XI Pro

Audition

Ljud spelar lika mycket roll som bilder i dagens media och det är därför viktigt att se till så att ditt ljud är så optimalt som det bara kan vara. Audition tillåter dig att spela in ljud direkt via programmet eller att importera ljud från andra källor, såsom från en videokamera eller annan utrustning. Väl i programmet kan du enkelt redigera, mixa och korrigera ljudet så att det passar med materialet som du vill tillhandahålla.

Läs mer om Audition

Bridge

Om du håller på med många projekt, eller bara ett par större projekt, är det lätt hänt att det blir svårt att hålla sig organiserad. Bridge är här för att hjälpa dig att hålla fokus på alla dina projekt, oavsett hur många de är, samt göra snabbare ändringar på de olika mediefilerna som du använder dig utav. Kort och gott så hjälper det här programmet dig att organisera dig, oavsett om du arbetar ensam eller i grupp, och gör hela arbetsflödet mycket enklare.

Läs mer om Bridge

Edge Animate

Att kunna skapa interaktiva animationer, som ej bygger på Flash, kan göra så alla kan komma åt den informationen som du vill dela med dig utav. Just det är vad Edge Animate är till för. Du kan här skapa animationer, publikationer och annonser för både mobila enheter som mobiltelefoner, bärbara datorer eller surfplattor och också för stationära enheter. Kort och gott så kan du enkelt skapa innehåll för alla typer av enheter.

Läs mer om Edge Animate

Edge Code

Att få en snabb översikt över din kod gör så att det blir mycket lättare att anpassa koden direkt under utvecklingen eller i ett senare skede. Edge Code tillåter dig att direkt se ändringar i koden direkt på skärmen och är anpassat för dig som arbetar med HTML, CSS eller Javascript. Programmet är lätt att hantera och förkortar på grund utav sin utformning utvecklingstiden för alla typer av projekt.

Läs mer om Edge Code

Edge Inspect

Om du utvecklar hemsidor, eller någonting som syns på nätet, så är det viktigt att veta hur dessa ser ut och beter sig i mobila miljöer. Edge Inspect gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt förhandsvisa ditt projekt i olika vyer baserat på vilka mobila enheter som just du är intresserad utav. Det hela gör så att du inte behöver äga mängder utav olika enheter för att se hur just din hemsida eller ditt projekt beter sig på just den enheten.

Läs mer om Edge Inspect

Edge Reflow

Att ha en hemsida som fungerar lika bra på en mobil enhet som den gör på en stationär dator är något som mer eller mindre är ett krav för hemsidor. Med Edge Reflow kan du snabbt och enkelt få fram en responsiv design som fungerar på alla typer av enheter. Du kan dessutom använda dig utav annan programvara från Adobe för att på så vis snabba upp processen ytterligare. Kort sagt så underlättar det här programmet hela processen mångfaldigt.

Läs mer om Edge Reflow

Fireworks

Att skapa bilder till webbsidor som både ser bra ut och inte tar upp alltför mycket bandbredd kan ta mycket tid i anspråk vilket i sin tur gör att hela projektet tar mycket längre tid. Med Fireworks kan du däremot enkelt skapa bilder som passar alldeles utmärkt till din hemsida utan att du behöver grotta ner dig i någon kod eller bli förvirrad av olika färgpaletter. Helt enkelt ett smidigt verktyg som hjälper dig som webbdesigner att bli klar snabbare.

Läs mer om Fireworks

Flash Builder

Om du vill utveckla spel eller appar så är en utav de skönaste sakerna att ha ett program som du kan lita på. Just det är vad Flash Builder är till för då det är en utvecklingsmiljö för just appar och spel av alla typer. Här får du tillgång till mängder av proffsiga testverktyg för anpassning av apparna eller spelen, nätverksövervakning och stöd för enhetstestning. Detta i sin tur gör det lättare att testa för buggar vilket kortar ner projekttiden markant.

Läs mer om Flash Builder

InCopy

Om du är copywriter eller redigerare så vet du att mycket tid går ut till att vänta på att era designers ska bli klara med sitt arbete för att sedan skicka över det till er. Detsamma gäller givetvis om processen sker åt andra hållet. InCopy tillåter er att arbeta tillsammans på samma fil utan att ni skriver över varandras ändringar. Ni kan alltså simultant se till så att ni får till rätt text, typsnitt och design utan att behöva oroa er för att ni försvårar processen för varandra.

Läs mer om InCopy

Prelude

Innan du sätter dig och finklipper dina filmer så kan det vara skönt att få allt material samlat på en plats och skapa en snabb råklippning. Just det är vad Prelude är till för då den snabbt och smidigt hämtar in och organiserar media och metadata på ett intuitivt sätt. På det viset kan du sedan använda dig utav Adobes andra programvara, som Premiere Pro, för att redan från början ha ett organiserat projekt att arbeta med.

Läs mer om Prelude

Adobe Media Encoder

Du vill säkerligen att dina filmer ska se bra ut på alla typer av skärmar, oavsett hur stora eller små de än må vara, och det har tidigare tagit väldigt mycket tid i anspråk. Med Media Encoder behöver du inte längre oroa dig för detta då du snabbt och effektivt kan skapa videofiler som passar för platsen som du ämnar lägga dem på. Oavsett om det är för sändningar, för webben eller på bioduken så finns det alternativ för dig i det här programmet.

Läs mer om Adobe Media Encoder

Scout

För att veta hur prestandaeffektivt ditt spel är är det viktigt att veta hur mycket tid som går i anspråk för varje funktion. Detta är vad Scout kan hjälpa dig med och detta utan att du behöver utföra några kodändringar. Alla typer av SWF-filer, oavsett om de används i en webbläsare eller på en mobil enhet, kan snabbt läsas in och på grund utav hur programmet är uppbyggt kan det snabbt finna och identifiera problem som kan påverka prestandan.

Läs mer om Scout

SpeedGrade

Ibland så vill du ha en specifikt färgtema för din video eller din film och istället för att behöva gå in i varje ruta och korrigera färgen så kan du istället göra ändringar på hela produktionen. Detta använder du SpeedGrade till och eftersom produkten tillåter dig att arbeta med olika lager kan du helt enkelt se till så att du alltid har full kontroll på färgsättningen för din video. Programmet är integrerat med Premiere Pro vilket gör så att arbetsflödet går ännu snabbare.

Läs mer om SpeedGrade

Story Plus

Det är lätt att argumentera för att det viktigaste som finns i en filmproduktion är manuset tillsammans med en effektiv schemaläggning. Detta är vad Story Plus är till för. Genom att kombinera skrivande med verktyg för produktionsschemaläggning och rapportering kan du nu samarbete, dela och skapa scheman som hjälper dig och ditt team att vara mer synkat än det någonsin har varit tidigare.

Läs mer om Story Plus

PhoneGap Build

Att kompilera appar för flera olika enheter tenderar till att ta tid och energi som allt som oftast kan läggas på andra projekt. Lyckligtvis finns nu PhoneGap Build som gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt kompilera dina appar för flera olika enheter direkt i molnet. Detta friar upp din tid så att du kan fokusera på andra delar utav din utveckling. Du kan även använda det här programmet för att direkt skapa apparna.

Läs mer om PhoneGap Build

Prelude Live Logger

Ibland har du inte möjligheten att sitta vid din dator men du vill fortfarande ha möjligheten att arbeta vidare med någon utav dina videoprojekt. Med Prelude Live Logger kan du direkt via din mobila enhet genom att logga anteckningar, händelser och anmärka på bra och dåliga tagningar. Dessa importeras sedan direkt via molnet till Prelude så att du kan ta vara på ditt arbete när du väl kommer tillbaka till din dator.

Läs mer om Prelude Live Logger

Gaming SDK

Vill du lära dig att skapa spel och skapa enklare sådana i det populära språket ActionScript? Då är Gaming SDK helt klart en produkt för just dig. I det här programmet finns nämligen en grundläggande samling av ramverk, exempel av kod och resurser som du kan använda för att utbilda dig. Tillsammans hjälper dessa utvecklare att skapa och leverera ActionScript-spel till flera typer av enheter

Läs mer om Gaming SDK

Extension Manager

Det finns mängder av tillägg till Adobes olika produkter och det kan snabbt leda till att du tappar bort vissa tillägg. Extension Manager är här för att underlätta hela processen för dig genom att helt enkelt lista alla inlägg som du har på dina produkter. Du har också möjligheten att installera tillägg via det här programmet vilket i sin tur gör det ännu enklare för dig att hålla koll på vilka tillägg som du har samt att det blir lättare att hitta nya sådana.

Läs mer om Extension Manager

ExtendScript Toolkit

Många processer går att automatisera för att på så vis ytterligare snabba på processen med att arbeta i Adobes olika program. ExtendScript Toolkit är programmet som tillåter dig att få tillgång till en omfattande miljö där du kan utveckla och köra Javascript. Detta innebär att du kan göra saker som du gör ofta till automatiserade processer via programmet och sedan använda dessa skript direkt i många utav Adobes olika program.

Läs mer om ExtendScript Toolkit

Comp CC

Att kunna skapa snabba, men effektiva, utkast när man är på resande fot som man senare kan öppna på sin dator och fortsätta arbetet har inte varit möjligt tidigare. Men med Comp CC har du nu den möjligheten.
Comp CC tillåter dig att använda din iPad för att skapa, redigera och exportera dina designprojekt så att du kan skapa utkast som du senare kan förfina när du väl sitter vid en dator. Med andra ord får du en helt ny frihet som du inte hade förut.

Läs mer om Comp CC