7 Indesign CS5 tips

I denna video om Indesign CS5 så får vi lära oss 7 nya mycket användbara funktioner. Denna lista är definitivt inte fullständig utan snarare ett smakprov av vad detta mycket kraftfulla designerprogram kan göra.  Killen som gör videoklippet är väldigt kunnig och även fast han i början utlovar 5 tips blir det till slut 7st.

Du hittar videoklippet längst ner på sidan

1 Flera sidostorlekar med olika layout

I Cs5 kan man har flera olika sidostorlekar och med olika layout. Detta är enormt användbart om det är en sida som ska vara annorlunda

2 Lagerpanel i Indesign CS5 är ny

Lagerpanel är omarbetat och ännu smidigare att använda i denna nya från Adobe. Allt för att underlätta arbetet för dig som designer.

3 Rubriker över 2 kolumner

Om du har en sida i som har flera kolumner men vill ha en kolumnrubrik som sträcker sig över fler än en så är detta nu verklighet. En väldigt användbar funktion.

4 Hämta filer från andra Indesign dokument

Du kan nu enkelt hämta filer från andra dokument och använda dem i det dokument som du för tillfället använder. Detta gör via Bridgefunktionen.

5 Justera mellanrum

Du kan du justera mellanrummet mellan flera bilder och objekt samtidigt. Du kan välja att justera alla mellanrum eller bara några, allt för att så snabbt som möjligt få den design du vill ha.

6 Hörneffekter på bilder

En riktigt cool effekt i nya Indesign är att man kan runda av hörn på bilder. Man kan även välja att bara runda av ett hörnen

7 Animera ditt dokument och exportera till webben

Att publicera ditt dokument till webben är nu lättare än någonsin. Med enkla animationsinställningar kan du få interaktiva objekt i dokumentet för att sen exportera till flash som en swf-fil eller till och med som en flv fil.