Skapa engagerande e-böcker med InDesign CS5.5

Nya InDesign CS5.5 har som tidigare nämnts många nya funktioner och en klar fördel med den här nya versionen är att det är lättare att producera e-böcker för bärbara enheter. Nu när många läser e-böcker på små surfplattor och även i sina smartphones finns det större krav att innehållet i en e-bok kan storleksanpassas efter enheten och med den här nya versionen av InDesign fungerar detta alldeles utmärkt. Beroende på enhetens skärm anpassas bilderna i multimediadokumentet automatiskt och det gör att det blir betydligt lättare att läsa för användaren.

Den som använder InDesign CS5.5 kan ta med både ljud och film i sitt material och detta exporteras sedan till EPUB-format och resulterar så småningom i ett färdigt resultat som blir mer medryckande och engagerande.
Något annat som blir lättare med CS5.5 är att ändra ordningsföljden på texter och grafik i ett material som man jobbar med i InDesign. Man kan ändra om i materialet inför exporteringen utan att behöva göra om hela layouten, något som underlättar arbetet en hel del.

Fler personer kommer nu att kunna ta del av e-böckerna eftersom det finns stöd för både HTML och CSS när man exporterar till EPUB-format. Detta gör också att man inte behöver göra manuella ändringar i koderna eftersom det går bra att jobba med standarddokument, något som inte bara gör att fler kommer att kunna ta del av dem utan även att fler kommer att kunna skapa e-böcker eftersom det blir lättare.

Den som väljer att inkludera filmer och ljud i sina multimediadokument kan glädja sig åt att även iPad-användare kommer att kunna se detta eftersom enheter med stöd för HTML5 kommer att kunna ta del av sådana tillägg.