Spara tid med CS5.5

Att använda InDesign CS5.5 går både snabbare och lättare än användningen av tidigare versioner. Detta gör att det finns en hel del tid att spara för den som uppgraderar eller köper den här nya versionen. Vad är det då som går snabbare och lättare?

* Möjligt att länka likadana textstycken så att de automatiskt får samma layout med samma ändringar i samtliga länkade stycken.
  1.  
* Skapa lättillgängliga PDF-dokument på kortare tid. Det går alldeles utmärkt att lägga till texter som hör ihop med bilder exempelvis.

* Möjligt att snabbt ordna text i flera olika spalter och att skapa flera olika sidstorlekar i ett och samma dokument.

* Exportera PDF-dokument går betydligt lättare med CS5.5 och tack vare integration med andra Adobe-program går det snabbt och lätt att få ett dokument att bli tryckfärdigt.

Alla dessa saker gör CS5.5 mer lättanvänt och det finns även många fler faktorer som bidrar till att göra versionen mycket användarvänlig. Här finns bra integration med olika nättjänster vilket gör det lättare att skapa interaktiva dokument som kan öppnas på surfplattor, netbooks och smartphones. Här får man också typsnitt medföljande i dokumentet och slipper jobba med detta själv, vilket gör att man slipper många fel och problem och man kan snabbare nå fram till en tryckfärdig produkt.

Om man ändrar något i ett dokument kan man lätt hitta ändringarna eftersom man på ett enkelt sätt kan märka de ändrade delarna och på det sättet enkelt hitta dem om det skulle behövas.

Den som vill granska sina färdiga produkter kan göra det på nätet tack vare att programmet är integrerat med Adobe CSReview1 och på så vis kan man undvika att trycka en produkt som fortfarande innehåller små fel och brister.