Speglingseffekter i Indesign

En användbar funktion i Indesign är speglingseffekter. Att skapa speglingseffekter kan göra så att det kreativa verk du skapar blir ännu mer attraktivt. Det finns mängder av verktyg i detta program och i videoklippet nedan får du en genomgång av en av funktionerna och det är just hur man skapar spegeleffekter.

Det som oftast händer man man lär sig nya funktioner i ett program är att man ofta snubblar på andra smarta tricks som man inte tidigare har tänkt på. Att just kolla på videoklipp om hur man hanterar Indesign underlättare väldigt mycket jämför med om man enbart skulle lästa till sig kunskapen.

I denna video är just det fallet, dvs att man lär sig flera saker förutom att just skapa spegeleffekter. För att utföra effekter med bilder i Indesign markerar man bilden som man vill förändra och då dyker en meny upp i toppen men mängder av ikoner för att olika effekter.

Som du kanske vet så kan man ändra panelutseendet hur man vill och om du inte hittar bildredigeringsmenyn i toppen så kanske den är placerad till höger eller till vänster.

Spegelvända en bild - steg för steg

1 Markera bilden
2 Välj att bilden ska redigeras med utifrån mitt. Detta val görs via en fyrkantig formation av prickar i bildredigeringsmenyn. Välj pricken i mitten.
3 Sen klicka på att rotera bilden horisontellt eller vertikalt beroende på vilken effekt du är ute efter.