Bästa sätter att lära sig Indesign?

En vanlig fråga är vad det absolut bästa sättet att lära sig på är och vi tänkte att vi helt enkelt skapar en artikel för att svara på den frågan.

Sök inspiration

Det första du bör göra när du ska sätta dig in i Indesign är att söka inspiration kring ett projekt som du skulle vilja arbeta med. Det kan vara allt ifrån att titta på tidningar, broschyrer eller helt enkelt surfa runt på nätet och se andras arbeten och projekt.

Ett oerhört smidigt sätt är att ta del utav en utav de många mallarna som finns ute på internet. Genom dem kan du börja med något och sedan experimentera dig fram till vad som passar bäst för dig.

Vilket leder oss till vårt andra tips.

Experimentera vilt

Precis när du börjat använda Indesign så är en utav de smidigaste sätten för dig att komma igång och lära dig vad de olika funktionerna gör är att helt enkelt börja att experimentera. Resultatet kanske inte alltid blir perfekt men du kan å andra sidan få en fingervisning om vad för typ av verktyg du bör använda dig utav vid olika tillfällen.

Att experimentera leder också till att du kan lära dig vart du hittar olika funktioner, vad de olika funktionerna heter vilket i sin tur leder till att nästa steg går mycket fortare.

Titta på eller läs tutorials

Att följa en tutorial, oavsett om du sitter och läser den eller om du tittar på den, kan göra så att du ännu snabbare kommer in i de olika funktionerna fungerar. Det här inkluderar saker som kurser från exempelvis Lynda.com, Adobes egna tutorials, bloggar och kursböcker.

Hitta en stil som passar dig och håll dig sedan till den. Kanske blir det lättare för dig att se vad som ska göras om du tittar på en video, iför andra kanske det är lättare att läsa en bok om hur de olika funktionerna fungerar. Oavsett så finns det inget felaktigt sätt att lära sig på.

Våga fråga

Sist men inte minst så ska du aldrig vara orolig för att fråga någon om du kör fast eller om du bara behöver lite tips och tricks för att komma vidare. Adobe har ett bra forum där många användare delar med sig av sina idéer och om du inte får svar på dina frågor där så finns det mängder utav andra resurser (bloggar, osv) som du kan ta del utav. Lycka till!