Ta vara på alla möjligheter att lära dig

När det kommer till större program, som exempelvis Adobes Illustrator, så är det väldigt lätt att missa vitala funktioner som du säkerligen skulle använda om du visste att de existerade, och därför är det viktigt att ta vara på alla möjligheter du har till att lära dig alla funktionerna.

Här kan du köpa prenumeration på Illustrator

Det finns mängder med resurser, både i vanliga bokaffärer men också ute på internet, som kan hjälpa dig att komma igång med, och bemästra, Adobes programvaror. Det fina med det hela är nämligen att du inte behöver oroa dig för att finna guider för just det som du vill utföra då, på grund utav hur populära programmen är, du med största sannolikhet kan finna en guide mer eller mindre direkt.

Med det sagt så är det även viktigt att veta vad du söker efter och eftersom programmen i sig är så stora, och därav någorlunda komplexa, så kan det vara lättare sagt än gjort. Och det är här som kompletta guider kommer in då de, generellt, går igenom allt ifrån grunden.

Personligen rekommenderar jag Adobes egen kunskapsdatabas, något vi skrivit om tidigare på Indesign.se, då de blandar både videor och ”lektioner” så att du både kan se hur någonting utförs men även få guidade steg om hur du utför det själv. Det är även trevligt att de här guiderna sträcker sig över alla deras programvaror, i alla fall om man räknar enbart CC-serien.

Kort och gott, försök att ta vara på alla tillfällen och platser där du kan inhämta kunskap, det kommer att spara dig en hel del tid i längden.