Använd mobil och platta för att maximera nyttan med Illustrator

De allra flesta utav oss känner nog till de flesta utav Adobes basprogram, Photoshop, Indesign, Illustrator, Dreamweaver och så vidare, men för den som är intresserad finns det även program till mobilen som dessutom är gratis.

Program som underlättar arbetet

Det finns mängder utav situationer där man bara skulle vilja plocka upp telefonen eller surfplattan och bara ta ett snabbt foto, fånga upp en färg eller spara ett objekt på ett sådant sätt att det går att använda i Adobes produkter utan att det ska vara för mycket arbete.

Och fram tills för ett tag sedan så var detta inte möjligt men tiderna har förändrats och det finns nu mycket som du kan göra även utanför de olika basprogrammen som Adobe tillhandahåller.

Ett praktexempel på detta är Adobe Shape, tillgängligt till Apples olika mobila enheter men ej ännu Android, där du med din kamera kan ta en bild på ett objekt som sedan konverteras till en vektoriserad version av objektet. Detta innebär att du senare kan använda dig utav det objektet i exempelvis Illustrator eller Indesign utan att du ska behöva ha skapat det helt från grunden i de programmen.

Om du istället vill fånga upp färger runtomkring dig och skapa färgscheman utefter dessa så kan Adobe Color vara ett bra alternativ för dig. Här använder du än en gång kamerian och programmet fångar upp och identifierar färger i din omgivning och ger dig sedan förslag på färgscheman som kan passa in på dem. Du kan också skapa helt egna färgscheman om det faller dig bättre i smaken.

Det finns ett antal andra program som du kan använda dig utav också och vårt förslag är att du beger dig ut och finner de som intresserar dig.

Här finner du en samling av alla de apparna som Adobe erbjuder.