Bra första projekt – Din egna logotyp

Många personer som börjar att använda Illustrator kan lätt känna att de inte riktigt vet vad de ska börja med för att komma igång. Vi rekommenderar starkt att ditt första projekt i programmet är att skapa din egna logotyp.

Kan utföras i lugn och ro

Till skillnad från många andra projekt, som du förhoppningsvis kommer att få när du nu använder Illustrator, så är de projekten som du gör åt dig själv generellt sett under betydligt mindre press, både när det gäller kvalitet (även om det är trevligt att göra saker av hög kvalitet, givetvis) och tid.

Och precis när man har kommit igång, eller ska börja med detta, kan det vara bra att ha ett projekt som man har hur mycket tid som helst på sig med men som man sedan också kan använda för att marknadsföra sig själv.

Och det är precis det som en egen logotyp kan åstadkomma. Du har, genom att anta projektet, möjligheten att lära dig alla de funktionera som används för att skapa en logotyp, eller annan illustration, och det utan att ligga under någon sorts tidspress.

Det fina med det hela är också att logotyper är en utav de mest vanliga projekten som Illustrator-användare tar sig an så att ha ett sådant projekt under bältet direkt är definitivt ett stort plus. Du kan då också som sagt använda det i marknadsföringssyfte.

Kort och gott så finns det inget projekt som är bättre för en nybörjare att starta med än ett projekt där du ska skapa en logotyp, det ger dig ett bra grepp om funktionerna som finns i Illustrator, du får erfarenhet inom en utav de mest efterfrågade arbetstyperna och du kan använda projektet till att marknadsföra dig själv och visa upp dina färdigheter!

Här på sidan har vi ett antal artiklar som visar hur du skapar logotyper i Illustrator. Ni kan finna en utav dem här.