Nytt i InDesign CS5.5

Adobe InDesign CS5.5 är här och den är sprängfyld med nyheter. Vad är då InDesign? Det är programmet som du skapar layout i för både tryckt och digitalmedia. Med enkla knapptryckningar skapar du fantastiska layouter som även kan innehålla videoklipp och ljud om du designar ett digitalt media.

Vad är nytt i CS5.5

Lättare att skapa e-böcker. Nu behöver du inte vara en utvecklare för att skapa spännande och engagerande e-böcker. Med ett förbättrat arbetsflöde kan du nu lägga in ännu bättre typografi och bilder som storleksanpassas automatiskt och passar till nästan alla olika bildskärmar. För att göra din e-bok ännu mer lättförståelig kan du nu även lägga in på ljud och video. Även stöd för ljud- och video-taggar i HTML5 finns.

Nyheter i InDesign CS5.5Panelen Artiklar. När du exporterar till HTML eller EPUB kan du nu kontrollera ordningsföljden på grafik, text och bilder utan att behöva förändra InDesign-utseendet. Bestäm ordningsföljden genom att dra innehållet till panelen Artiklar och därefter exporterar du.

Länkad text. Nu kan du enklare bevara enhetligheten på textavsnitt som finns på flera ställen i ett dokument. Genom att länka dessa exakt lika textstycken kan genom att bara ändra på ett ställe, ändra alla.