InDesign CS6 - ute nu!

InDesign förbättrades rejält när CS5.5 kom ut på marknaden men nu tas ännu ett kliv framåt. Nu finns nämligen Adobe InDesign CS6 att köpa och naturligtvis bjuds det nu på ännu fler förbättringar. Den som har tyckt om att jobba med tidigare versioner av programmet kommer verkligen att uppskatta denna nya version.

Nya funktioner i CS6

Det finns gott om nya funktioner i den här versionen av InDesign. Man kan exempelvis skapa PDF-formulär direkt i programmet och de teckensnitt man använder ofta sparas i en speciell lista vilket gör det lättare att hitta dem när man arbetar. I den här versionen tillkommer två nya språk, nämligen hebreiska och arabiska. Om man planerar att använda dokumentet på webben kan man nu spara i png-format och det går även att välja att enbart exportera delar av ett dokument till png. Möjligheterna fortsätter att växa för InDesign-användare. Nu kan man använda interaktiv HTML i dokument som man arbetar med i programmet. Detta gör att man exempelvis kan inkludera Google Maps eller animationer i sitt arbete.

Utan att gå in närmare på det just nu bör även nämnas att Adobe har förbättrat möjligheten att länka innehåll i InDesign-dokument och något annat som också förbättrats är panelen sidor. Det finns helt enkelt otroligt mycket förbättringar som kommer att leda till att det blir lättare att arbeta för alla som uppgraderar till CS6. Även för nybörjaren blir InDesign CS6 mer lättanvänt än vad tidigare versioner har varit och man kan verkligen kalla den nya versionen användarvänlig. Vill man skapa innehåll för webben är det här ett perfekt verktyg att använda men naturligtvis är det även bra för traditionellt arbete med trycksaker och layout. Möjligheten att lägga två layouter intill varandra i ett och samma dokument gör att man lättare kan arbeta fram en layout som verkligen ser bra ut vilket också är en nyhet värd att nämna.