Integrera InDesign med andra program

Att välja InDesign som lösning när man arbetar med material på webben eller i tryck är idag mer regel än undantag och därför jobbas det också mycket med att underlätta integrering mellan olika program och lösningar. I nya InDesign CS 5.5 har man lagt stort fokus på just integration och det har resulterat i flera nya, intressanta funktioner.

Integration med andra lösningar från Adobe

Att arbeta med en design och sedan göra om den till material på webben eller i tryck blir betydligt lättare nu när integreringen med andra Adobeprogram fungerar både enkelt och snabbt. Många Adobeprogram som exempelvis Acrobat, Photoshop, Flash Professional, Digital Editions och Illustrator har full integration med nya InDesign.

Nättjänster kan också samordnas

Surfplattor blir allt mer populära och naturligtvis når man en bredare publik om man kan skapa tilltalande interaktiva dokument för just surfplattor. Eftersom man kan integrera InDesign CS 5.5 med Adobe Digital Publishing Suite och Adobe CS Live är det inte längre speciellt krångligt att skapa den här typen av publikationer.

Granska ditt material innan det läggs ut

När man lägger ut material av olika slag på webben är det förstås lika viktigt att det granskas innan det görs tillgängligt för allmänheten som när man ska trycka något i en tidning. Med hjälp av Adobe CS Review går det nu att lägga upp sitt material på webben och där få det granskat. De kommentarer som eventuellt finns på det material man lagt ut syns sedan i sidlayouten, vilket gör det möjligt att rätta till eventuella misstag både snabbt och lätt.

Med alla nya integrationslösningar är det numera en betydligt lättare uppgift att gå från design till färdigt material och det finns många intressanta funktioner att använda sig av för att göra arbetet effektivare när man använder InDesign.