Gå med i en användargrupp och lär dig mer om InDesign

Mängder av människor i många olika länder har fått upp ögonen för InDesign och använder det dagligen såväl i jobbsammanhang som för privat bruk. Många av dem vill hänga med i vad som händer kring programmet och få information när något nytt sker och de väljer därför att gå med i en användargrupp för InDesign. Det här är något som du också kan göra och eftersom det finns lokalavdelningar i många olika länder, däribland Sverige, kommer du att kunna delta på möten där medlemmarna träffas och lär sig mer om programvaran.

Lär dig nya tekniker och få användbara tips

Den som går med i en InDesign användargrupp har möjlighet att delta i alla möten och samlingar som oftast hålls en gång per kvartal. Där får alla lära sig det senaste inom tekniker och nya tricks som kan användas för att göra användningen av programvaran enklare och mer effektiv. Om det inte finns någon användargrupp i närheten av den stad eller ort där man bor finns det möjlighet att starta upp en ny grupp eftersom detta är något som uppskattas av Adobe som står bakom grupperna. Så här långt finns det 78 avdelningar och de är utspridda över 34 länder.

Hur gör man då för att gå med i en av dessa grupper? Via Adobes hemsida kan man följa länken som leder till InDesign User Group. Väl inne på sidan finns information om såväl hur man ansöker som vart man hittar de olika avdelningarna. Det går även att hitta länkar till bloggar, videos, informationssidor och annat som kan göra att man som användare lär sig mer om InDesign. När man hittat fram till sin avdelning går det även att se vilka möten som är planerade för den närmaste framtiden och vart de kommer att hållas.