CS6 hjälper dig att skapa digitalt nöje för alla

Idag har de allra flesta tillgång till dator, surfplattor, smartphones eller läsplattor. Detta innebär också att digitala produktioner är ett perfekt sätt att nå ut till många läsare. Naturligtvis bör man sträva efter att skapa digitala produktioner som är till glädje och nytta för så många som möjligt, vilket innebär att man bör skapa sådant som kan läsas av alla.

Digital glädje för funktionshindrade

När man skapar dokument för webben eller för tryck är det viktigt att tänka på att även funktionshindrade ska kunna läsa dem. I CS6 finns nya funktioner som gör det möjligt att skapa enkelt taggade PDF-dokument som förenklar läsningen när läsaren använder sig av olika hjälpmedel.

Skapa interaktiva dokument för alla

De flesta dokument, oavsett vad det rör sig om för typ av dokument, blir bättre om man ser till att använda interaktivitet. Se till att inkludera videoklipp, ljud och formulärfält för att förbättra användarupplevelsen. På detta sätt gör du det också lättare för läsaren att kommunicera med dig i de fall det behövs.

Ska du publicera en presentation på webben? Den blir genast mycket mer professionell och personlig om du väljer att göra den interaktiv. Bilder och ljud lyfter helhetsintrycket, liksom väl valda animationer. Om du vill göra presentationen eller dokumentet ännu mer interaktivt kan du exportera ditt dokument till Flash Professional, vilket ökar dina möjligheter att ytterligare förbättra interaktiviteten. Här kan du även arbeta vidare med navigeringsförbättringar i de fall där du använt dig av avancerad layout.

När du skapar ett interaktivt dokument bör du också tänka på att styra flödet av bild, text och ljud för att förbättra upplevelsen för läsaren.