Indesign – Användningsområden

Att veta exakt vad en programvara är till för är definitivt någonting som man bör veta innan man investerar i något sådant. Vi har därför bestämt oss för att lista vilka användningsområden som Adobe Indesign CC har.

För hemsidor

Om du jobbar som en webbdesigner, eller helt enkelt någon som arbetar med hemsidor och vill utöka din kunskap, så finns Indesign där för dig. Indesign fungerar nämligen på ett sådant sätt så att det är möjligt för dig att skapa, och sedan dela med dig utav, hemsidedesign som du sedan kan använda dig utav ute på nätet.

För tidningar och böcker

Om du istället arbetar med pappersmedia, alltså tidningar, böcker och broschyrer så kan det glädja dig att höra att Indesign faktiskt även fungerar för detta. Genom att tillåta användaren, det vill säga dig, att med bara några enkla klicka skapa en struktur för hur just boken, broschyren eller tidningen ska se ut är det här programmet ett kraftfullt redskap i rätt händer.

Det hjälper givetvis att du direkt kan exportera filerna så att dessa kan bli tryckta utan att du ska behöva konvertera filerna på något vis. Det snabbar helt enkelt upp hela processen.

E-publikationer

Mycket utav vår media konsumeras nu via nätet genom så kallade e-publikationer. Alltså tidningar, böcker och annat som visas via nätet. Det fina med Indesign är att det tillåter dig att konvertera redan existerande dokument till det här formatet så att du sedan kan ladda upp det på nätet. Du kan även fylla din e-publikation med interaktivt innehåll såsom videor, ljud och bildspel.

Du kan också givetvis börja om helt från början och skapa en e-publikation redan från start, allt detta beroende på hur just du vill arbeta med dina filer. När du sedan är klar hjälper Indesign dig att ladda upp filen till flera källor så att du kan dela med dig utav publikationen, om du så vill.

Och där har ni några utav användningsområdena för just Indesign. Det skall tilläggas att programmet samverkar med andra program som Illustrator så om du har mer än ett program i din prenumeration så kan du lätt exportera filer mellan de olika programmen.