Använd andra program som komplement till Indesign

För dig som har använt Indesign ett bra tag men vill få ut ännu mer utav det så kan det vara värt att ta en titt på någon utav Adobe andra produkter för att få ut ännu mer utav din programanvändning.

Photoshop och Illustrator hjälper mest


Du kan göra väldigt mycket direkt i Indesign men tyvärr så kan du inte göra allt perfekt, eller lika enkelt, som du kan göra i andra program som Adobe tillhandahåller. Lyckligtvis så är det så att många utav programmen i CC-serien fungerar oerhört bra tillsammans med varandra, dels på grund utav Adobe Bridge men även via andra funktioner i de individuella programmen.

De programmen som de allra flesta känner hjälper allra mest är Photoshop och Illustrator. Photoshop tillåter dig att helt enkelt manipulera bilder mycket smidigare än vad du kan göra direkt i Indesign vilket är bra om du arbetar direkt med pixlar, alltså material som ska visas upp på skärmar och inte på papper.

För material som ska visas på papper är det viktigt att se till så att bilderna antingen är tillräckligt högupplösta eller att de är vektor-baserade och det är i det senare fallet som Illustrator kommer in i bilden.

Med Illustrator kan du nämligen skapa vektor-baserade bilder och former som, på grund utav hur de fungerar, går att använda i tryck oavsett vilken storlek som trycksaken faktiskt kommer att vara. Det innebär att en illustration som är skapad i Illustrator går att använda lika bra på ett visitkort som den skulle göra om den var visad på en byggnad (eller annat stort objekt).
Vektor-baserade illustrationer ger dig helt enkelt en oerhörd frihet när det kommer till materialet du kan arbeta med.

Så om du känner att du börjar bli riktigt bra med Indesign och vill ta nästa steg så rekommenderar vi starkt att du införskaffar Photoshop, Illustrator eller båda två!