Adobe Comp CC - låter dig designa när du inte sitter vid datorn

Adobe har en hel del program som fungerar på mobiltelefoner och plattor och idag så har de lagt ut ett nytt sådant vid namn Adobe Comp CC som låter dig göra utkast som du sedan kan använda i Indesign.

Öppnar upp för större frihet


Som med många andra program för mobiltelefoner och plattor så är det här programmet anslutet till ditt Creative Cloud-bibliotek vilket innebär att alla penslar, färger, bilder och annat som du arbetat med tidigare bara är att importera direkt i dina projekt.

För dig som är ute och rör dig mycket men fortfarande vill sätta dig och kunna arbeta vart du än befinner dig innebär det här att du kommer att ha större frihet att göra detta då du inte längre behöver befinna dig vid en dator för att skapa grundläggande designs för Indesign.

Det finns givetvis begränsningar, vid lansering kan du inte köra med mer än en sida och det enda mätverktyget du har är punkter. Utöver det har du dock det allra mesta som finns i Indesign som du kan tänkas behöva. Du kan även rita i programmet och vad du än ritar så konverteras det till en vektoriserad version framför dina ögon.

Du kan givetvis använda dig utav de olika typsnitten som Adobe erbjuder samt även manipulera dessa som du vill. Med andra ord finns det ingen gräns på hur stora, eller små, tecken som du väljer att använda i din design även i appen. Däremot har du inte alla typsättningsverktygen som du är van vid från Indesign men tillräckligt mycket för att du åtminstone ska få till ett grundläggande utkast.

Användare kan, när de känner sig klara, spara filen direkt till sin dator, något som också resulterar i att programmet öppnas med den filen i fokus, vilket tillåter dig att direkt ta vid där du slutade utan att behöva göra en massa extra saker för att få det att fungera.

Du finner Adobe CC Comp hos Adobe och appen finns tillgänglig för iOS, dock ej Android i dagsläget.