Surfplattor – Ett ypperligt komplement till Indesign

I och med släppet utav det nya programmet Adobe Comp CC har vi nu äntligen hamnat i en situation där din surfplatta har börjat att fungera som ett ypperligt komplement till Indesign på din dator.

Bara på iOS – än så länge

Många som använder Indesign har känt att det varit svårt att utföra sitt arbete på resande fot då det inte har funnits något mobilt program, eller app, som man kunnat använda som ett mindre kraftfullt substitut för Indesign.

Detta ändrades i förra veckan när Adobe släppte Comp CC, ett program som gör det enkelt för dig att dra upp skisser på din surfplatta som du sedan kan ladda upp i molnet och öppna upp via just Indesign på datorn.

Tillsammans med Adobes andra appar innebär det här att du nu kan utföra mycket utav det grundläggande arbetet när du är på resande fot och det som är mest trevligt är faktumet att alla de apparna dessutom är gratis, du behöver alltså inte lägga ut mer pengar än licenskostnaden för att kunna arbeta på dina villkor.

Appen finns i dagsläget bara på Apples produkter och det är ännu okänt om den kommer att släppas till Android-enheter i framtiden. För dig som har en utav Apples produkter kan det alltså vara bra att ta dig en titt på appen i alla fall och se om du kan inkorporera den i ditt arbete.