Indesign CC är prisvärt

Många tittar på kostnaden för Indesign och känner att det kanske är lite väl hög för att bara använda ett program, vi anser dock att Indesign är prisvärt av ett flertal olika anledningar.

Uppdateringar, smarta funktioner, smidigare arbete

För er som inte är direkt insatta i månadskostnaden för Indesign så kostar det dryga 2174 kronor i månaden för att prenumerera på tjänsten och för många så känns den kostnaden tämligen hög för att bara prenumerera på en produkt.

Vi vill dock säga att det finns väldigt bra anledningar till att kostnaden är så pass hög som den här och vi vill även försöka att förklara varför vi anser att den kostnaden är värt det både i det långa och korta loppet.

För er som har arbetat med någon utav Adobes produkter tidigare än CC-serien så vet ni säkerligen att det var fruktansvärt frustrerande att fundera på om det var värt att uppdatera till nästa version när en sådan släpptes, och de släpptes tillräckligt ofta och hade tillräckligt många nya funktioner för att detta skulle bli en rejäl huvudvärk för många.

Det här gör Indesign CC sig av med då du automatiskt får ta del utav alla uppdateringar som släpps så fort som de har blivit tillgängliga, detta då helt utan någon extra kostnad. Med andra ord kan du garantera att du alltid har den mest uppdaterade versionen utav Indesign vilket i sin tur kan vara en stor lättnad, vilket det är för oss i alla fall.

Sedan är det viktigt att tänka på att du får ut så mycket mer än bara Indesign när du prenumererar på Creative Cloud. Först och främst så får du ett konto på just Creative Cloud där du snabbt och enkelt kan spara, dela och ta emot projekt med dina vänner och medarbetare.

Här finner du också många teckensnitt som tidigare har varit jobbigare att få tag på vilket i sin tur förenklar arbetet.

Det ska också tilläggas att du får tillgång till mängder med kringprodukter som du också kan använda på grund utav ditt medlemskap i Creative Cloud. Ett bra exempel, som också är relativt nytt, är Adobe Comp CC som låter dig göra enklare Indesign-mallar via din surfplatta, och detta är så klart inte det enda programmat som du har att tillgå när du är medlem.

Med andra ord så får du ut betydligt mer än bara Indesign när du prenumererar på just det programmet.

Du får också, som vi tidigare anspelade på, tillgång till ett enormt bibliotek där du kan finna bilder, teckensnitt, illustrationer, mallar och mycket mer och där du dessutom kan spara dina egna sådana för att du snabbt ska kunna få tag på dem igen. Det gör helt enkelt arbetet mycket smidigare än vad det var tidigare vilket i sin tur innebär att du sparar in en hel del tid.

Så där har ni ett par utav de anledningarna som vi har som gör att vi känner att Indesign är prisvärt!